Hvordan bli kvitt mus

Mus er små dyr, men kan gjøre stor skade i huset. Lar du den være for lenge, risikerer du at den tar med seg kjærester, bosetter seg og danner familie. Kort fortalt så kan det ta noen uker før du har en liten invasjon av gnagere for hånden.

Hvordan bli kvitt mus, hva er de beste musefellene man finner på markedet – her er en liten guide over de mest effektive produktene.

Musefellen

Ja, det er ganske brutalt å knuse hodet til denne lille skapningen med den klassiske musefellen. For mange vil likevel målet rettferdiggjøre middelet, men hvis dette ikke er din foretrukne metode finnes det heldigvis noen flere metoder som lar musen leve videre.

Musefellen virker altså effektivt, alt du trenger å gjøre er å legge på en bit pølse eller ost og vente. Det er best å legge ut flere feller, langs veggene eller der du så musen gå hvis du så den.

Pass på om du har kjæledyr i huset som også kan fristes av en bit pølse eller ost. Med denne metoden er det høyst sannsynlig at du har fanget musen i løpet av noen dager. Det eneste du trenger å gjøre da er å kaste den brukte musefellen med den døde musen i søppelet.

Den elektriske fellen

Samme prinsipp som den klassiske musefellen, men i stedet for at den slår musen over hodet, vil den få et dødelig elektrisk støt i det den trør på fellen.

Den elektriske musefellen går på batterier og strømmen er for svak til å utgjøre noen risiko for mennesker, men det er nok for å ta livet av en mus.

Labyrintfellen

Her vil et godt stykke ost tiltrekke musen i fellen som så ikke kan komme seg ut. Dermed kan musen fanges levende.

Hvis musen ikke dør av hjerteinfarkt og stress i det den ser deg, kan du slippe den ut i god avstand fra huset så den kan fortsette sine eventyr.

Limfellen

Denne typen felle er ideell hvis du har sett musen og dermed vet hvilke ruter den går.
Prinsippet er enkelt – en liten plastplate med en spesielt attraktiv lukt for den lille musen, som er dekket av en stygg lim. Musen kommer og blir fanget av limet.

Med denne metoden må du selv gjøre ende på musen i det du fanger den.

Gift

Det er ikke alltid ideelt å sette opp feller, da kan gift være et alternativ. Det er kommet en del reguleringer som blant annet har ført til fjerning av rottegift – men musegift skal man fremdeles klare å oppdrive. Strategien er den samme som fellene – å plassere giften på ruten til musen.

Dette er en ganske effektiv metode, men giften kan lukte litt.

Hvis du tror at tipsene i denne artikkelen kan være nyttige for vennene dine, ikke nøl med å dele den! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*