Bli kvitt veggedyr selv

Ikke alltid effektivt, ikke garanterte resultater og for det meste benyttes insektmidler – fagfolk er ikke alltid det beste for å bli kvitt veggedyr. Noen foretrekker å ta seg av problemet selv.

Et veggedyrangrep er langt fra enkelt, og det gjelder spesielt når et spesialistfirma er blitt innkalt og problemet gjenoppstår noen uker senere.
I tillegg til stikket du får av veggedyret, som egentlig er et sekundært problem for mange, er det hovedsakelig det å vite at du er målet for dusinvis av småkryp som svermer på deg, det som oppleves som det mest ubehagelige for de fleste…

Å vite at en har veggedyr i huset kan medføre søvnløse netter, eller ikke-restorativ søvn og noen ganger psykiske plager.
Å bli kvitt veggedyr kan være lang prosess, men det er mulig, og det går an å gjøre det på en naturlig måte.

Trinn 1 for å kvitte seg med veggedyr: behandle sengen

Damprensmetoden er en av de beste fordi det er helt naturlig og trygt for de som bor i huset.

Det første du må gjøre er å sikre sengen, for endelig å få sove i fred. Det vil ta først å ta deg en stund å dampe hele sengens struktur, den bør også demonteres så langt det er mulig. Hvis det er en lamellramme, demontér hver lammell én etter én for å behandle alle hulrom. Ikke en kvadratmillimeter bør unnslippe behandlingen.

Når rammen til sengen er behandlet, vil det være nødvendig å behandle madrassen. Det er fortsatt nødvendig å ta forholdsregler, veggedyr lager reder overalt og har gjerne en preferanse for kantene på madrassen og under madrassetrekket. Hvis du har en klassisk springramme følger samme behandling for denne.

Deretter legger du madrassen og springfjærer i spesielle deksler (dette kan du finne på internett) slik at selv om et veggedyr hadde komt seg unna behandlingen, blir den fanget i dekselet.

Til slutt, for å forhindre at veggedyr i rommet vender tilbake for å angripe sengen, må feller legges under hvert sengefot, og i tillegg bør man sikre med dobbeltsidig tape langs hver fot.

Husk å ta sengen bort fra veggen og å hindre at sengetøyet kommer i kontakt med gulvet. Bytt også til sengetrekk som du nettopp har vasket. Nå er sengen din trygg. Videre er det nødvendig å begynne å behandle hele rommet. Det er en langsiktig jobb, og ikke glem skapene.

Hele operasjonen med sengen må naturligvis gjennomføres samme dag.

Trinn 2: Behandle rommet

Når det kommer til klær så liker veggedyr å skjule seg i hauger med tekstil for å legge egg. En ganske enkel metode for klær er å putte alt i en tørketrommel på maks temperatur i en time. Varmen vil drepe egg, larver og voksne dyr. Det som ikke tåler sterk varme, bør vaskes.

Bøker, blader eller andre gjenstander som ikke kan behandles med damp, puttes i en plastpose og legges i fryseren i minst 48 timer.

Gjør alt trinn for trinn, alt du tar ut av rommet skal behandles for å unngå å angripe andre rom. Bruk søppelsekker til det som behandles og det som ikke behandles.

Det vil være litt av en jobb i en uke, men du kan raskt se resultatene i fellene du har satt under sengebeina, som vil fylles mindre og mindre.

Ett siste tips

Noen ting kan ikke behandles med damp, for eksempel en klokkeradio eller en datamaskin, i dette tilfellet vil det bli nødvendig med gassing. Plasser disse enhetene i en stor søppelpose og sett en insektdrepende gassmiddel inni.
For rengjøringen av rommet med damp må hver centimeter behandles, pass på lister som bør demonteres. Veggedyr liker å gjemme seg, for eksempel bak rammer på veggen.

Det tar lang tid, men det fungerer. Til slutt kan du sove trygt uten å ha bruk for fagfolk, og uten å ha brukt pesticider.

Hvis du tror at tipsene i denne artikkelen kan være nyttige for vennene dine, ikke nøl med å dele den! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*