Bli kvitt maur naturlig

For mange er maur ikke spesielt plagsomme, så lenge de holder seg utenfor huset.
Spesielt i landlige områder kan det være plagsomt med maur, da de fort kommer fra hagen og invaderer huset. Da finner man gjerne fullt av maur i åpne kjekspakker eller syltetøyglass som ikke er helt lukket.

Naturlige metoder

Problemet er at det ikke alltid er så lett å vite hvor de kommer fra, et lite hull i veggen, en sprekk, under en dør… Det mangler ikke på muligheter.

Hvis du ikke ønsker å låse deg inne for all tid, finnes det trygge løsninger for de to- eller firebente beboerne i huset.
Kanel:
Maur liker ikke kanel, og det vil virke frastøtende på de fleste. Bare dryss kanel rundt huset, og de vil da velge en annen rute. Men vær oppmerksom på at kanel fungerer med de fleste arter, men det er noen hvor kanel ikke vil ha neon effekt.
WD40:
Et flott produkt som alle gjør det selv-entusiaster kjenner til. Det selges i gjør det selv-avdelingen og brukes til å løsne, smøre… Foruten å være et mirakelprodukt, er det svært effektivt mot maur. Siden det er fettete trenger man heller ikke gjenta sprayingen etter hver regnbyge. En siste fordel med WD-40 er at det er lett å bruke og sprøytes rundt vinduer, dører, og alle steder hvor du har sett maur. Det er et produkt som mauren ikke liker, slik at det vil holde den borte, og det er trygt for alle.
Svart pepper: 
Pepper er et produkt som maur ikke liker, og den vil gjøre det den kan for å unngå det. Strø litt svart pepper rundt innganger og vinduer, så vil det bli stille og maurfritt.
Eddik: 
En blanding av eddik, sennep og vann i en sprøyte gir et topp-produkt. Lukten blir værende lenge til tross for solens stråler, og du vil enkelt kunne spraye i hjemmet der det trengs. Det har seg også sånn at denne blandingen også holder katter unna. Bruk altså bare dette hvis du ikke har katter selv.

Til disse produktene kan vi også legge til sitronsaft, talkum, maisstivelse, mynte, lavendel essensiell olje…

Til slutt, selv om vi ikke er store tilhengere av insektmidler, finnes et produkt som representerer ganske liten fare, det er insektmiddelkritt som ofte kan virke som et lite mirakel.

Hvis du tror at tipsene i denne artikkelen kan være nyttige for vennene dine, ikke nøl med å dele den! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*