Bli kvitt veggedyr med kulde eller varme

Har du en bolig som er infisert med veggedyr, er heldigvis ikke bruk av insektmidler avgjørende – selv om det er en av de mest brukte metodene av fagfolk.

Det finnes også helt naturlige metoder som ikke vil være skadelige på noen måte, hverken for dine barn, kjæledyr eller deg selv.

Bli kvitt veggedyr med kulde

Her brukes et veldig enkelt prinsipp, der man bokstavelig talt fryser ut veggedyr, egg og larver.
Dette er en metode for fagfolk, fordi her brukes flytende nitrogen eller tørris. Nitrogen når en temperatur på minus 195 grader, dette tar knekken på alt.

Den profesjonelle vil omhyggelig behandle hele huset, kvadratcentimeter for kvadratcentimeter. Dette er en svært effektiv, helt økologisk metode. Nitrogen er en av komponentene i luften, og den innebærer ingen fare for beboerne i huset og er uten lukt.
Ulempen med denne metoden er at den krever mye nøysomhet fordi vi ikke må glemme  å behandle under risikoen for å se veggedyrene tilbake. Dessuten er kostnaden høyere enn en ved insektmiddelbehandling.

Bli kvitt veggedyr med damp

Etter kuldebehnadlingen er det nå det motsatte prinsippet som nyttes ved bruk av vanndamp. Man behandler hele rommet med vanndamp, igjen gjøres dette kvadratcentimeter for kvadratcentimeter.

Dampen skal koke og dermed drepe egg, larver og veggedyr. Profesjonelle vil benytte kraftige dampstråler, mens en vil definitivt kunne oppnå et lignende resultat med en enkel damprenser, det vil bare ta litt lenger tid.

Man vil åpenbart begynne med soverommet og madrassen. Det er viktig å ikke utelate noe, fordi veggedyr kan holde til over alt, selv i en haug med klær…

Fordelen med denne metoden er at det som brukes er helt naturlig vann, og det er ingen fare for beboerne – barn og dyr. Damp dreper 100% av veggedyr og egg, og det koster bare litt strøm. Endelig er det enkelt og raskt å gjennomføre, og man kan gjøre det gjentatte ganger.
Ulempen med denne metoden er at man må være svært nøye og ikke overse noen gjemmesteder – det være seg lister eller gjenstander – alt må dampes fra gulv til tak.

Bli kvitt veggedyr med varme

En metode som kommer fra USA, er å installere en super varmepumpe i rommet. Denne vil øke temperaturen opp til 60 grader, noe som medfører at alle egg og veggedyr ødelegges.
Maksimumtemperaturen opprettholdes i noen timer, slik at hele rommet blir godt behandlet. Det brukes vanligvis tvungen luftoppvarming og da må man selvfølgelig holde seg ute av huset for å unngå å selv bli kokt.

Det er en tørr varme, helt naturlig, en trygg metode for alle. Den er bemerkelsesverdig effektiv, men fortsatt ikke mye brukt i Norge. Som man kan tenke seg, vil varmen trenge inn i hele rommet, selv de mest skjulte stedene som sprekker i gulvet og lignende.

Denne metoden har ingen kjente ulemper, luften er overalt og den er fullstendig effektiv. Den er ideell til å behandle et rom, men det vil ta litt lenger tid dersom det er nødvendig å behandle hele huset. Den eneste tenkelige ulempen ville være at man vil trenge fagfolk med spesialutstyr.

Hvis du tror at tipsene i denne artikkelen kan være nyttige for vennene dine, ikke nøl med å dele den! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*